Over Ruben

Ruben Doorakkers

Ruben kon amper een week zonder zijwieltjes fietsen of hij zat hij al op een Honda crossmotortje. Daarna heeft hij nog een jaartje met een kart gereden. Maar snel stapte hij liever op een crossmotor. Op zijn KTM SX 65cc leefde hij zich uit op het crosscircuit van MC Baarle Nassau. In de wintermaanden ging Ruben met zijn vader Cees meerdere keren met de minibike indoor racen op de kartbaan in Goes of Roosendaal.

Toch lonkte het racen meer en meer. Cees vertelde Ruben dat hij wel een keuze moest maken; of crossen of racen. Ruben gaf te kennen liever te gaan racen. En zo is Ruben in 2013 op 11-jarige leeftijd begonnen met motorracen met de Honda NSF 100 bij het team van Molenaar; Molenaar NSF 100 Championship.

In oktober 2014 ontving Ruben een uitnodiging om deel te nemen aan het selectie event Red Bull Rookies in Spanje. Er waren 12 rijders nodig om het veld compleet te krijgen voor 2015. Ruben was één van de 109 race talentjes die streed om deelname. Helaas is hij niet door de selectie gekomen. Maar met zijn 13 jaar was hij een van de jongere deelnemers.

In 2015 neemt Ruben deel aan de junior 250 Moriwaki Cup

Spannend, zo voor het eerst wedstrijden rijden op de grote Europese circuits. Het doel voor 2015 was om per wedstrijd bij de eerste 10 te rijden in het sterke internationale veld. Al meteen in race 1 werd er geknokt om de 7e plaats. Jammer dat in de trainingsweek na de eerste race in Spanje Ruben geblesseerd raakte. Hij brak zijn pols en moest daarom race 2 en 3 in Doningtonpark laten schieten. Maar meteen in de eerstvolgende race in Most (Czechië) reed Ruben gelijk weer op een 4e plaats. Jammer dat hij in de laatste bocht van de laatste ronde door een collega coureur werd geraakt en onderuit ging. Daarna wisselend resultaten tussen plats 4 en plaats 9,   Eindstand in 2015 een 10e plaats.

2016 begint Goed met enkele podiumplaatsen,in de 3e race zijn thuisrace assen word Ruben erg  dom van de motor afgereden loopt daar zo goed als weer een podiumplek mis en erg veel schade aan de motor,de gevolgen van de schade aan de motor zijn nog enkele races te merken!! Jammer. Daarna gaat het weer prima en Ruben is in de trainingen constant in de kopgroep te vinden.In de wedstrijden zit het dan regelmatig een beetje tegen, Jammer., mede door dat Ruben wat te groot is geworden voor de moriwaki motor is ie toch wel in het nadeel en is het slipstreamen erg belangrijk ,dit pakte niet altijd in zijn voordeel uit .2016 sterk gereden maar niet altijd in de uitslagen te zien .In de eindstand van 2016 is Ruben 6e geworden.

 

2015 en 2016 waren leerzame jaren met sterke optredens.       hier onder enkele fotos van 2015 en 2016 junior moriwaki cup

Personalia

Ruben Doorakkers
Veenstraat 10
5124 ND Molenschot
Geboren: Breda 4 augustus 2001
School: Tessenderlandt Breda kader/mavo Hobby’s: motorracen, voetballen, motortrial

15AW-2510klein

diverse fotos seizoen 2015 en 2016