Brands Hatch 3 Sterke Races zonder podium !

We hebben een heel mooi motorrace weekend gehad in Brands.

Ruben begint in de vrije training met een 2e tijd dat zag er erg goed uit.na de training de motor controleren en klaarmaken voor de tijdtraining, ik zag dat de motor erg diep in veerde aan de achterkant dat was nog niet zoals zou moeten dus nog wat verandert aan de achter schokbreker.

Daarna de tijdtraining

Ruben zakte terug naar een 7e plaats en kwam vlak voor het eind nog binnen in de pits en vertelde dat hij niet zo vroeg op het gas kon als de Anderen, nog snel een kleine verandering en toen kon hij nog maar 2 rondjes rijden, daarna was duidelijk dat het slechter was geworden,maar toen was de training afgelopen. Balen.

Na overleg in de tent en een duidelijker uitleg van Ruben werd duidelijk dat de motor  (de achterband)te weinig grip had ,toen werd mij ook duidelijk dat ik een verandering teveel had gedaan aan de schokbreker,shit ik baalde dit was mijn fout en het had niet gehoeven bij beter overleg. Maar het positieve hieraan is Ruben voelde goed dat het niet werkte en dat we beter moeten afspreken over de aanpassingen en communicatie in de pits. Erg jammer er had zeker meer ingezeten nu moest ie starten van de 7e plaats op de 3e rij ,dat zou toch moeilijk zijn voor de race blijkt ook in de races later.

Zaterdag Race 1

Een normale goede start ,maar ze starte allemaal goed dus als 8e / 7e de eerste bocht in.

De kopgroep neemt dan wat afstand ruben moet dan een gat dichtrijden en dat lukte goed en rijd dan ook de snelste ronden van de race waarna hij aansluiting heeft met de kopgroep van 5 na enkele ronden op plek 6 gereden te hebben gaat rubben in de tweede laatste ronden naar p4 en dan in de laatste ronden licht ie op p1 en gaat als eerste het snelle tweede deel van het circuit op toen werd ie door 4 man uit de slipstream opsnelheid voorbij gereden.en finichte als 5e.Dat was echt jammer maar een top race gereden.

Later die dag werd race 2 vereden ,moest ook weer van p7 vertrekken dus weer belangrijk de start en eerste ronden om de aansluiting met de kop te krijgen.weer als 7e de eerste bocht in nu zat hij achter kleine troy bude deze was lastig los te rijden (niet dus) en ruben haalde hem iedere keer in met het remmen en het bochte werk maar deze kleine lichte rijder pakte ruben ook steeds terug op de rechte stukken uit ruben zijn slipstream.ruben werd 6e in deze race.

Race 3 werd op zondagmorgen gereden.

Ook nu weer starten van p7 ,de kopgroep sloeg weer een gaatje in de eerste ronden en ruben kon dit keer het gat niet meer dichtrijden,reed wel vergelijkbare ronden tijden (in zijn eentje zonder slipstream) als de kopgroep maar kon er niet bij komen ,erg jammer maar erg sterk gereden dus, al bij al een top race weekend .in de tussenstand staat ruben nog steeds op de 5e plaats met nog 4 races te gaan kan er nog wat worden goedgemaakt.

( 2 races oschersleben 17,18 sept en 2 races in assen 1,2 oktober)