Gamma Races Assen Supersport 300 P1 voor Ruben

TT Assen SuperSport 300 P2 Voor Ruben
27 juni 2017
Show all

Gamma Races Assen Supersport 300 P1 voor Ruben

Wegracetalent Ruben Doorakkers vierde het weekeinde van 4/6 augustus zijn 16e verjaardag op het TT-circuit van Assen met een poleposition en een overwinning tijdens de Gamma Racing Days.

Doorakkers pakte na de start de kop, maar in de openingsfase waren ook Schotman en De Bruin aan de leiding te zien. Het is in deze competitie erg lastig om weg te komen, omdat met een goede slipstream veel gewonnen kan worden. Een groep van negen rijders wisten zich in de eerste drie ronden te ontdoen van de rest van het veld. Deze groep bestond uit Doorakkers, De Bruin, Schotman, Van der Valk, Mijwaart, Koopman, Overbeeke, Jaro Hoekstra en Toinie Gierink. Het werd vervolgens een geweldige wedstrijd, waarbij in iedere ronde ontzettend veel spectaculaire inhaalacties waren te zien.

Doorakkers deed veel kopwerk en probeerde zijn leidende positie constant met hand en tand te verdedigen. Ook Van der Valk en de Bruin bemoeiden zich regelmatig in de strijd voor de koppositie. Vier ronden voor het einde viel Doorakkers wat terug in de groep, doordat hij in het heftige duel even buiten de baan kwam bij het uitkomen van de Ramshoek. Doorakkers wist zich vervolgens binnen één ronde weer op te werken naar een positie vooraan in de groep. In de voorlaatste ronde crashte Overbeeke uit de kopgroep bij het uitkomen van de Stekkenwal.

In de laatste ronde waren er nog acht rijders over de strijd om de overwinning. De Bruin ging als koploper de laatste ronde in voor Doorakkers en Schotman. In de laatste ronde gebeurde er nog van alles, maar in het laatste deel van het circuit was Doorakkers de snelste. De 16-jarige coureur bekroonde zijn sterke wedstrijd met een overwinning. Van der Valk wist zich in de laatste ronde op te werken naar een tweede plaats. De Bruin werd derde, maar omdat Doorakkers en Van der Valk gastrijders zijn scoort hij de volle punten voor het kampioenschap. Schotman werd vierde, gevolgd door Gierink, Koopman, Hoekstra en Mijwaart.

Overgenomen van Dutch motorsport

Comments are closed.