De laatse wedstrijd met de junior moriwakie 250

Moto 3 voor Ruben
27 september 2016
Ruben zijn eerste Moto 3 Race
16 november 2016
Show all

De laatse wedstrijd met de junior moriwakie 250

Finale races te Assen 1 en 2 oktober    junior 250 moriwaki cup

De laatste wedstrijd met de moriwakie 250

Een 7 e plaats in race een     en 5 e  plaats in race twee

Ruben rijdt in de tijdtraining die dag een tijd van 1.54,19, Goed voor een 6 e startplek op de 2e rij.

Race 1 zaterdag op een natte Baan

Ruben werd 7e in deze natte moriwaki race , het juiste gevoel was er nu niet  , ik denk dat het dubbele programma (direct voor de moriwakie race zijn eerste wedstrijd met de  moto3) er geen goed heeft aangedaan, jammer maar we hebben de gok genomen.

Race 2 was op zondag nu was de baan wel droog,

Ruben had een redelijke start en een goede eerste ronden en zat kort achter de kop groep, maar deze reden langzaam bij hem weg Ruben kon het gat niet dichten en finishte als 5e. helemaal niet slecht maar we hadden toch stiekem gehoopt op podium natuurlijk.

Later op de tijdenlijst kun je sectietijden en topsnelheden bekijken en blijkt dat Ruben gemiddeld elke ronden 10 km per uur aan topsnelheid te kort komt op de eerste 15 rijders , Niet Fijn !  De reden is niet duidelijk, of het motortje het wat minder goed doet of het feit dat Ruben een stuk groter is als de meeste anderen rijders is ook zeker een nadeel voor de topsnelheid en acceleratie.

In de eindstand van de Junior 250 moriwaki cup is Ruben 6e geworden, Ruben heeft in deze 2 jaar moriwakie cup veel ervaringen opgedaan en een goede basis gelegd voor de volgende stap in zijn race carrière.

Dit weekend werd ook bekent gemaakt dat de moriwaki cup ermee stopt, erg jammer voor de jeugdige racers die uit de NSF100 cup komen en een stukje doorstroming nu wegvalt. Ondertussen hebben we ook bericht gehad van de red bull Rookies cup, En Ruben heeft geen uitnodiging gekregen, waarschijnlijk ook omdat ie aan de grote kant is voor deze klasse zoals ze ook in de afwijzing schrijven.  Erg jammer maar nu hebben we duidelijkheid en kunnen we gaan werken aan seizoen 2017.

De  sponsors uiteraard heel erg bedankt, zonder de sponsors was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Comments are closed.