Races Te Most Tjechie

Het was een hectisch weekend met veel werk aan de motor, ondanks problemen in de vrije training reed Ruben een eerste tijd in de eerste kwalificatietraining.

In de tweede kwalificatie waren er ook wat probleempjes en een schuiver (val) op het eind van de training maar kon Ruben toch een 3e   start plaats vasthouden.

Op zondag 2 races en Morgens eerst een warming up training van 10 minuutjes.

Het was nog redelijk koud dus de opdracht was om niet op maximaal te gaan en alleen weer even een goed gevoel te krijgen na de tegenslag van zaterdag. Ook dat wou niet lukken Ruben rijdt op de witte lijn en raakt de voorkant kwijt en weer een val met de bijkomende schade, gelukkig had Ruben er geen letsel aan over gehouden.

Er was te weinig tijd om de motor voor race 1 weer klaar te krijgen, gelukkig heeft de organisatie (Juniorcup) voor deze situaties een reservemotor ter beschikking gesteld.

Deze moest nog wel even aangepast worden naar Ruben zijn afstellingen, maar dat lukte nog wel.

Race 1 van start op de reservemotor, Wat ik kon zien was dat Ruben in de eerste ronden te voorzichtig reed en daarom de aansluiting met de eerste 3 rijders verloor en dus knokte voor p4 in het tweede groepje en als 4e over de finish kwam. Halfweg de race waren de rondetijden even snel als van de kopgroep en liepen ze zelfs even in op de kopgroep. Jammer van de te langzame 1e ronden maar toch na de crashes van zaterdag en op een ander motortje vond ik het zeker niet slecht.

Race 2 kon Ruben weer op zijn inmiddels gerepareerde eigen motor rijden.

We hadden het gevoel dat hij dan weer iets beter van start zou gaan, maar dat was niet het geval ook nu verloor Ruben de aansluiting met de eerst in de 1e ronden, en knokte om p3 op het eind van de race ronden 8/9 crashte 2 rijders waar Ruben mee in gevecht was en lag ie op p3, maar de race werd stop gelegd met de rode vlag en dan telt de ronde van doorkomst daarvoor en toen zat Ruben nog op p5, jammer, P5 dus op de uitslag lijst. Ruben was ook niet helemaal tevreden over de prestaties van zijn motor! Deze zal weer goed nagekeken worden voor de volgende race in Portimão.

Na de tegenslag over het hele weekend p4 en p5 in races toch een redelijk resultaat en de punten weer binnen. Ruben staat nu op een 5e plaats in de tussenstand.

Hierbij enkele sfeer foto’s uit most, de fotograaf was niet aanwezig in most waardoor er geen actiefoto’s zijn gemaakt.

 

Comments are closed.