Races in Assen Spanning en teleurstelling

Podium plaats in silverstone BSB
11 april 2016
Races Te Most Tjechie
20 mei 2016
Show all

Races in Assen Spanning en teleurstelling

Vrijdags word er een vrije training gereden op een natte baan Ruben rijd hier een 5e tijd.

Op zaterdag  in de tijdtraining is de baan droog en rijd Ruben een 6e trainingstijd, goed voor een plek op de tweede startrij .

Er had zeker meer in gezeten als hij in zijn laatste snellere ronden in de Geert Timmer bocht niet klem had gereden op een langzamere deelnemer, maar goed dat kan gebeuren en al doende leert men, een 6e pl op tweede startrij is ook geen slechte uitgangspositie.

De eerste wedstrijd op zaterdag om 17.40

Een spanende race, Kawakami neemt de kop en neemt een beetje afstand, Ruben rijd het grootste deel van de race op een 2e plaats. Regelmatig wordt er door 4 rijders gewisseld om de 2e plaats .

In de laatste bocht, de Geert Timmer bocht wordt Ruben iets naar buiten gedwongen waardoor zijn uitgaande lijn niet snel genoeg is en daardoor komt hij als 4e over de finish met een verschil van 0,01 voor de 3e plaats. Jammer voor die podium plek maar hij heeft een mooie en sterke race gereden.

Zondag de tweede race op het eind van de middag rond 18.00

Ruben start weer van de 6e plaats en maakt een goede start. Halverwege in de eerste ronden op een moment dat er gestreden wordt om de 2e/3e plaats wordt Ruben plotseling hard geraakt door een andere rijder waardoor Ruben van de motor valt. De motor zelf rijdt recht op de vangrails af en de schade was te groot om nog verder te kunnen rijden, dit was erg, erg balen. Afgelopen mooie wedstrijd en een berg schade. Erg jammer.

Op een kneuzing in de voet na heeft Ruben zelf gelukkig geen ernstige blessure opgelopen en heeft weer volop zin in de volgende race 14 en 15 mei in Most, Tjechië.

 

 

 

 

1 Reactie

  1. Ron schreef:

    Goed gevochten die eerste race Ruben, jammer van de tweede maar hey…in Most kun je weer knallen.